Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

Παιδοδοντία

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η πρώτη επαφή των παιδιών με τον οδοντιατρικό χώρο να είναι μια ευχάριστη εμπειρία, που όχι μόνο δεν θα τα φοβίσει, αλλά αντιθέτως θα συμβάλλει στο χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τον οδοντίατρο και θα βοηθήσει το παιδί να αποκτήσει σωστές συνήθειες που θα το συνοδεύουν σε όλη τη ζωή του.

Για τους μικρούς μας φίλους, παρέχουμε όλο το εύρος των υπηρεσιών για τη φροντίδα των δοντιών τους, βάζοντας γερά θεμέλια για ένα υγιές χαμόγελο, που θα χαίρονται σε όλη την ενήλικη ζωή τους! Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του “The Dental Home”, οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικευμένο συνεργάτη μας παιδοδοντίατρο. Η φθορίωση των δοντιών ενισχύει το σμάλτο, ο καθαρισμός και η στίλβωση διασφαλίζουν την υγεία των ούλων, ενώ για την προστασία από την τερηδόνα, προχωράμε σε προληπτικές επικαλύψεις, γνωστές και ως sealants, των οπών και σχισμών των μόνιμων δοντιών. Ο παιδοδοντίατρος μπορεί, επίσης, να αναγνωρίσει εγκαίρως πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, και να σχεδιάσει πλάνο πρόληψής τους. Επίσης, παρέχονται, σε συνεργασία με τον ορθοδοντικό του “The Dental Home”, όλες οι σχετικές υπηρεσίες, που θα διορθώσουν προβλήματα σύγκλεισης, για την αποκατάσταση όχι μόνο της εμφάνισης, αλλά και της υγείας και της λειτουργικότητας, των μόνιμων δοντιών!

Η ορθοδοντική θεραπεία έχει συνδυαστεί, εδώ και δεκαετίες, με τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου, και τα γνωστά σε όλους “σιδεράκια”.

Στόχος της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η διόρθωση της σύγκλεισης των δοντιών, αλλά και η αποκατάσταση σκελετικών ανωμαλιών στην περιοχή των γνάθων. Με τη χρήση των κατάλληλων μηχανισμών, είτε ακίνητων, που τοποθετούνται στα δόντια παραμένουν στο στόμα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, είτε κινητών που αφαιρούνται, όπως οι ορθοδοντικοί νάρθηκες, ασκείται σταθερή πίεση στα δόντια, τα οποία μετακινούνται προς τη σωστή θέση.

Αν και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο ασθενής απολαμβάνει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, που τονώνει την ψυχολογία του, τα οφέλη της ορθοδοντικής δεν σταματούν στην εμφάνιση. Αντιθέτως, η αποκατάσταση της σύγκλεισης βοηθά στη λειτουργικότητα και την υγεία του στόματος. Τα δόντια που δε βρίσκονται στη σωστή θέση, παρουσιάζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας, ενθαρρύνοντας την εμφάνιση προβλημάτων, όπως η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Επιπλέον, η κακή σύγκλειση μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες άρθρωσης, μάσησης, φθορά των δοντιών, ακόμα και σε ραγίσματα ή σπασίματα. Η κακή σύγκλειση, μπορεί ακόμα να είναι αιτία για δυσλειτουργίες της κροταφογναθικής διάρθρωσης, όπως ο βρουξισμός ή αλλιώς το “τρίξιμο” των δοντιών.

Στο ιατρείο μας, η αξιολόγηση του προβλήματος, ο σχεδιασμός και όλες οι φάσεις της θεραπείας, πραγματοποιούνται από συνεργάτη μας, ειδικό ορθοδοντικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ραντεβού αξιολόγησης, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Στο πρώτο ραντεβού, πραγματοποιείται πλήρης κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος, που περιλαμβάνει κεφαλομετρική και πανοραμική ακτινογραφία, ενώ ορίζεται και το σχέδιο θεραπείας.

Η ορθοδοντική θεραπεία δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά! Οι ενήλικες ασθενείς μας μπορούν και αυτοί να αποκτήσουν τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, είτε σε όλο το στόμα είτε εστιάζοντας στην αισθητική ζώνη. Δεδομένου ότι τόσο ο χρόνος όσο και η εμφάνιση κατά τη διάρκεια της θεραπείας παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για τους ενήλικες, η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε με σιδεράκια που διαθέτουν διαφανή brackets, γεγονός που τα κάνει σχεδόν αόρατα, είτε χωρίς σιδεράκια, χρησιμοποιώντας διαφανείς ορθοδοντικούς νάρθηκες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός ορθοδοντικός θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα προτείνει το σχέδιο θεραπείας που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.